De Scan to BIM afdeling van The BIM Engineers groeit snel!

Scan to BIM, de methode om huidige woningen te digitaliseren.

Het begrip Scan to BIM schept de verwachting dat er automatisch een BIM-model ontstaat vanuit een pointcloud. Dat is nu nog niet het geval. Bij het modeleren van een bestaand gebouw in BIM zijn een aantal fases die van belang zijn:

  1. Scan wordt gemaakt doormiddel van: Standalone scanners, Mobile Lidar mapping, Drone scanners, handscanners, ect.
  2. De scan komt bij The BIM Engineers aan in .las / .laz / E57 formaat.
  3. De scan wordt omgezet naar een werkbaar bestand en en Revit gemodelleerd tot een BIM.
  4. Informatie vanuit 2D tekeningen zijn ingeladen via .rvt file.
  5. Onderhoudsdocumenten en data worden ingeladen
  6. Start gepland en ongepland onderhoudsinzichten.

Lees meer over BIM toepassingen.

BIM-modelleurs met capaciteit

Het omzetten van het bestaande bouw naar een 3D Bouwkundig Informatie Model (BIM) daar zijn onze BIM-modelleurs expert in. Alle technische, fysieke en functionele informatie van een gebouw zijn in dit bouwmodel verwerkt. Uiteraard dragen wij zorg voor een optimale (digitale) samenwerking met alle betrokken partijen, zodat de kans op bouwfouten tot minimum beperkt kan worden en een aanzienlijke kostenbesparing van toepassing kan zijn.

The BIM Engineers is het bedrijf voor het meten en modelleren van gebouwen. The BIM Engineers is een van de meest ervaren 3D laserscanning en gebouw documentatie diensten in de industrie. Wij kunnen (delen) van uw bouwproject of product modelleren. Dit doen wij in Revit, maar desgewenst ook in andere (Open BIM) softwarepakketten. Onze BIM-modelleurs zorgen ervoor dat de modellen altijd uitgewisseld kunnen worden (middels) bijvoorbeeld IFC.

The BIM Engineers heeft laserscan- en modelleringsdiensten geleverd aan klanten in meer dan 60 landen voor vele industrieën en kan snel mobiliseren naar elke locatie in de wereld. We hebben gewerkt met de bekendste bedrijven en firma’s voor het scannen van commercieel vastgoed, industriële faciliteiten, historische gebouwen, spoorwegstations, stadions, ziekenhuizen, universiteiten, gemeenten en meer.

Om te beginnen, laat ons de basis weten. Stuur ons een e-mail op info@thebimengineers.com .