The BIM Engineers

Over BIM

Wat is BIM

Een BIM is een technisch model. Het technische model is een vooraf digitaal geproduceerd gebouw, tot in alle details, dat is inclusief gas, water en licht.

Een BIM is geproduceerd in alle lagen van de bouw. Een keuken plaatsen doe je in BIM, de ingenieur gebruikt BIM, de stenen worden gelegd in BIM, ect. . Alle partners binnen de bouw communiceren zo met elkaar, zodat de juiste persoon welk soort hout er moet zijn, wat de eigenschappen hiervan zijn en waar deze geplaatst wordt. Zo weet de installatiemonteur dat in de hout op locatie X een gat van 20 mm zit voor installatie Y.

Ook voor bestaande bouw is BIM mogelijk. Door bestaande gebouwen digitaal te herproduceren (digital twin), kan er gemakkelijk een onderhoudsplan of een ontwikkelingsplan gemaakt worden.

Neem contact op

Direct contact met BIM specialisten

Voordelen van BIM:

Een BIM model is een informatieve 3D tekening waardoor de foutmarge van bouwen significant is verkleind.

Een bouw informatie model heeft toegevoegde waarde in het productieproces van gebouwen en steden. Wat een BIM doet is de voorbereidingstijd iets langer maken door eerst een digital twin van het gebouw te bouwen. De digitale twin heeft alle elementen, installaties met hun kenmerken. Waardoor alle constructies en installaties vooraf al zijn gebouwd.

Het delen van informatie binnen een integraal team om ruimte, tijd en kosten inzichtelijk te maken. Daar draait BIM om. BIM creëert daarmee waarde uit de gecombineerde inspanningen, input en samenwerking van mensen, processen en technologie. Een Building Information Model ontsluit informatie zodat deze altijd te bereiken en te gebruiken is in alle fasen van het project.

Heb je een BIM-project? Zoek je een partner met de capaciteit, kwaliteit en kennis? Neem dan contact met ons op.

Bouw Informatie Modellen en Revit:

Revit is de eigen software van Autodesk. Revit is een belangrijke speler op de BIM-markt samen met Bentley Systems en de Nemetschek-groep (eigenaar van Graphisofts applicatie ArchiCAD, plus oplossingen zoals Allplan en Vectorworks).

Bij The BIM Engineers heeft Revit een voorkeurspositie vanwege de acceptatiegraad en implementatiegraad in de Europese markt. Het potentieel van Building Information Modeling in Revit om een transformatie van de ontwerp- en constructieprocessen te ondersteunen, is duidelijk gebleken in de bouwsector. Een bouwinformatiemodel is van belang bij het verbeteren van de ontwerpkwaliteit door ontwerpconflicten te elimineren, het ontwerp intelligenter te maken, verspilling te verminderen en het bouwproces te versnellen.

Start vandaag nog uw project met onze product specialisten. Of lees verder over de toepassingen van Revit.

Smart cities creëren met BIM en GIS

Geografisch Informatie Systeem (GIS) biedt de mogelijkheid om ruimtelijke en geografische gegevens vast te leggen en te analyseren. Voor GIS worden apps gebruikt als tool voor queries. Dit slaat de data op en geeft de mogelijkheid om de data te bewerken. De gegevens worden weergegeven als kaarten. GIS is een 2D-weergave van grootschalige geospatiale vormen met gegevens van alle onderwerpen in de weergave. Een Bouw Informatie Model (BIM) is een digitale tweeling van een gebouw.

Een volledig geïntegreerde verbinding in de infrastructuur van steden wordt steeds belangrijker. De Digital Twins zijn verbonden met de omgeving, structuren, stadsontwerp modellen en creëren daarmee toegevoegde data voor slimme steden. De BIM Engineers virtualiseert en koppelt infrastructuurnetwerken in één model.

Meer weten over de drie manieren om BIM en GIS aan elkaar te koppelen? Lees dan verder.

Bouw Informatie Modellen en SketchUp:

In de AEC-industrie zijn bouwinformatiemodellen een belangrijk proces om het ontwerp, de planning en de bouw van gebouwen, infrastructuur enz. te organiseren.

SketchUp is gebruiksvriendelijke software. Het is een eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken ontwerpsoftware. Voor een architectonisch ontwerp is SketchUp geschikt. Het programma kan als BIM-model functioneren, mits er een intelligente BIM-workflow is geproduceerd. Voor mensen met weinig ervaring is SketchUp een efficiënt manier om een digitale schets of concept te maken met behulp van het programma.

Met een intelligente BIM-workflow is Sketchup een redelijke, goedkope en gebruiksvriendelijke BIM-tool.

Soorten projecten

Onze projecten:

Waar staat BIM voor?

BIM staat voor Building Information Model

Waarom is BIM de toekomst?

Dankzij het creëren van één digitale waarheid is de foutmarge op de bouwplaats geminimaliseerd, wat significante kostenbesparingen oplevert.

Wat zijn de voordelen?

De ruimte, tijd, kosten, gecombineerde inspanningen, input, samenwerkingen, processen, technologieën en meer worden helder neergezet en met elkaar gedeeld.

Wie gebruikt BIM?

Iedereen die in de Nederlandse bouwsector ontwikkelt krijgt te maken met de Building Information Model. Verder voor bestaande bouw zijn er Digitale Twins.

Wanneer moet ik beginnen met BIM?

Vanaf 2012 is een Building Information Model in de publieke sector semi-verplicht in Nederland. De trend wijst uit dat het model van Noorwegen wordt geïmplementeerd op lange termijn. Deze hebben vanaf 2016 het gebruik verplicht op ieder project.

Hoe kan ik met jullie in contact komen?

Ga naar de contactpagina om met ons in contact te komen.
Of stuur een mail naar info@thebimengineers.com

Wat is LOD?

LOD staat voor Level of detail.
Er zijn zes levels LOD, 000, 100, 200, 300, 400, 500.

Wat is LOD 000?

LOD 000 Omvat ruimtelijke objecten. Bij LOD 000 kunnen de ruimtelijke objecten niet-geometrische informatie bevatten.

Wat is LOD 100?

LOD 100 geeft een ruimtelijk object, informatie op clusters in gebruiksfunctie, ruimtebeslag op terrein, verdieping, hoogte, volume, plaatsing op een terrein en oriëntatie.

Wat is LOD 200?

LOD 200 koppelt ruimtelijke objecten aan gebruiksfunctie. Materiële objecten omvatten op dit level generieke bouwelementen.

Wat is LOD 300?

LOD omvat ruimtelijke objecten met exacte afmetingen en oriëntatie. De hoeveelheid, afmetingen, vorm, locatie en oriëntatie zijn bepaald voor materiële objecten.

Wat is LOD 400?

LOD geeft objecten gematerialiseerd en accuraat weer. De hoeveelheden, afmetingen, locatie, oriëntatie zijn gekoppeld. De objecten zijn volledig voorzien van informatie. Het detailniveau geeft weer welke fabricage van componenten er moeten zijn en waar/wanneer de uitvoering/montage op de bouwplaats plaatsvindt.

Wat is LOD 500?

Bij een BIM model op LOD 500 zijn alle objecten neergezet zoals ze in de realiteit er ook uitzien en werken.

Bekijk ook de informatie van Rijksvastgoed.