BIM en Revit

De definitie van BIM

Building Information Modeling (BIM) is een proces om het ontwerp- en bouwproces digitaal na te bootsen. In dit proces gebruiken we mensen, processen en technologie om het bouwproces virtueel te simuleren.

BIM-uitvoer is gebaseerd op 3D. Het 3D-model wordt vervolgens van informatie voorzien. De 3D-modellen zijn gemaakt door propriëtaire software (Revit). BIM-software is de primaire methode van: Ontwerpadviseurs, Bouwbedrijven en Technologieadviseurs (‘The BIM Engineers‘). BIM creëert een digital twin van gebouwen en diverse fysieke infrastructuren, zoals water, afval, elektriciteit, gas, communicatievoorzieningen, wegen, spoorwegen, bruggen, havens en tunnels.

Het concept van BIM is in ontwikkeling sinds de jaren 70, maar werd pas begin jaren 2000 een overeengekomen term. De ontwikkeling van standaarden en de acceptatie van BIM is in verschillende landen met verschillende snelheden gevorderd; Op BIM gebaseerde internationale standaard (ISO 19650) is standaard vanaf januari 2019.

Wat is Revit?

Revit is de eigen software van Autodesk. Revit werd op 31 oktober 1997 opgericht door Leonid Raiz en Irwin Jungreisv met de bedoeling de kracht van parametrische modellering naar de bouwsector te brengen. In 2000 hernoemde het bedrijf zichzelf naar Revit Technology Corporation. Revit is een belangrijke speler in de BIM-softwaremarkt en de belangrijkste technische vernieuwer in de BIM-software.

De voordelen van het gebruik van Revit als BIM-modelsoftware zijn de parametrische componenten en hun familieweergave. In Revit kunt u dimensies en eigenschappen toewijzen aan informatie, die een Revit-gebruiker vervolgens kan wijzigen door specifieke parameters te wijzigen. Parametrische componenten, of parametrische modellering, geven ingenieurs, architecten en andere gebruikers meer controle over het totale gebouwontwerp. De plug-ins van Revit zijn compatibel met de meeste ontwerp- en andere programma’s. Op deze manier is synergie tussen samenwerkende partijen mogelijk. Een handige tool “Sync with Central” stelt gebruikers in staat om hun wijzigingen naar een centraal model te pushen om overschrijven of dupliceren van hun inspanningen te voorkomen. Revit vermindert herhaling, wat onze productiviteit en nauwkeurigheid verhoogt.

Wilt u meer informatie over wat Revit met The BIM Engineers voor uw project kan betekenen? Neem contact op.

The BIM Engineers werkt met vele programma's samen, Revit is het meest populair.

Voordelen van BIM in combinatie met Revit

Het potentieel van Building Information Modeling om een transformatie van de ontwerp- en constructieprocessen te ondersteunen, is duidelijk gebleken in de bouwsector de meerwaarde actief aanwezig is. BIM is ook nuttig bij het verbeteren van de ontwerpkwaliteit. Door ontwerpconflicten te elimineren, maakt BIM het ontwerp intelligenter, dit resulteert in minder verspilling en een vastgelopen bouwproces.

BIM zorgt voor efficiëntie in alle stadia van ontwerp, constructie, projectbeheer en facility management van een gebouw/infrastructuurproject. De belangrijkste voordelen van het gebruik van BIM zijn:

 • Samenwerking (alle belanghebbenden wisselen de gegevens en het ontwerp uit met behulp van een samenwerkingsomgeving)
 • Beter ontwerp
 • Clash-detectie en -coördinatie
 • Voorconstructie visualisatie
 • Tijdbesparend (snellere projectoplevering)
 • Risico’s verminderen (ontwerpfouten en veiligheidsrisico’s op de bouwsite)
 • Waardetechniek
 • Betere bouwkwaliteit
 • Bespaart geld door verspilling te verminderen, tijd te besparen en het ontwerp en de constructie efficiënter te maken
 • Hogere kwaliteit van de resultaten (tekeningen en hoeveelheden)
 • Betere controle over de projectkosten, het inkoopplan en het proces voor het afrekenen van facturen
 • Brengt efficiëntie in het projectbeheerproces

Begin met jouw BIM-project in Revit

Als BIM-expert raden wij aan met Revit te werken. Neem contact met ons op om gebruik te maken van onze BIM-diensten in Revit.

Onze kwaliteit in de ISO certificeringen

BIM and Revit

Neem contact op voor alle BIM projecten met Revit.

Stap 1 van 2 - Bedrijfsgegevens

BIM en Revit
Waarop is een BIM gebaseerd?

BIM-uitvoer is gebaseerd op 3D. Het 3D-model is vervolgens van informatie voorzien. De 3D-modellen zijn gemaakt met Revit.

Wat is Revit en BIM?

Revit is de nummer één BIM tool. Het programma beschikt over meerdere plug-ins waardoor modellering op alle niveaus gemakkelijker wordt.

Wat is het voordeel van BIM in combinatie met Revit?

BIM met Revit zorgt voor efficiëntie in alle stadia van het ontwerp, constructie, projectbeheer en facility management.