Pon-CAT datacenter noodstroomvoorziening

Pon-CAT, is gevraagd om noodstroomvoorziening te verzorgen voor een groot datacenter. In het kader van hun project waren BIM-modellen nodig. De modellen worden voor onder meer het beheer en onderhoud van de noodaggregaten van het datacenter gebruikt. Zij vroegen The BIM Engineers om het Bouw Informatie Model over te nemen.

In het kort:

  • Scope: Noodstroomvoorziening BIM
  • Klant: Pon-CAT
  • LOD: 500
  • Revit

Pon is een internationale speler op het voor A-merken zoals Caterpillar, Cervélo, Volkswagen, MAN en Continental. In elk van die branches biedt Pon klanten absolute topkwaliteit. Voor het Pon-CAT-project is ‘The BIM-Engineers’ gevraagd om dezelfde topkwaliteit in BIM te leveren voor het datacenter.

Pon-CAT:
“The BIM Engineers levert hoog getailleerde modellen.”

Het klantproject vroeg om Revit-modellen die niet uit een ander softwareprogramma mogen worden geïmporteerd en een detailniveau van Level of Detail (LOD) 500. Dit niveau houdt in dat de elementen in het model ter plaatse zijn geverifieerd. De afmetingen, ligging, hoeveelheid en oriëntatie van de HVAC-elementen zijn na oplevering in het gebouw zelf gecontroleerd. Doordat de LOD, elk objectgewicht, afmetingen, locatie en meer details allemaal in een virtueel gebouw zijn geïmplementeerd, maakt dit ons project een echte Digital Twin.

The BIM Engineers zijn gevraagd om van Inventor-modellen, Revit-modellen te maken met de bijbehorende gegevens voor beheer en onderhoud van de noodstroomcentrales. Het toevoegen van informatie binnen het gebouw door middel van een BIM is dé manier om een datacenter ​​model te verrijken en te beheren. Hier kunnen verschillende informatiepunten in een gebouwmodel worden toegevoegd, zoals hoeveel stroom direct kan worden opgevangen, waar de kabels lopen, hoeveel kabels er zijn, maar ook looppaden, bedieningspanelen en meer. Dit heeft als voordeel dat je met voldoende informatie en een realistisch digitaal beeld altijd controle hebt over gebouwen.

Download de paper: Productie verdrievoudigen met BIM

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.