Wij doen

BIM-consultancy

BIM-consultancy door het hele BIM-proces heen

The BIM Engineers is als onafhankelijk BIM-consultant uw partner om de strategie te beschrijven en te vertalen naar concrete doelstellingen. Wanneer u de beslissing heeft gemaakt om met BIM te gaan werken, zult u deze keuze gaan vertalen in een strategie voor uw organisatie

Hierbij zullen wij actief sturen en ondersteunen bij de organisatieverandering die hieraan ten grondslag ligt. Een belangrijk onderdeel van onze consultancy werkzaamheden is het coachen van uw team waarbij wij kennis overdragen en sturing geven aan het praktisch toepassen van die kennis in uw organisatie.

Voordelen van BIM-consultancy

We lichten de voordelen van BIM-consultancy hier kort voor u toe:

Ontdek, vermijd en minimaliseer fouten in een vroege fase: de verschillende aanzichten zijn met elkaar verbonden, waardoor een wijziging op één niveau van uw model ook automatisch wordt doorgevoerd naar alle andere niveaus. Zo is er geen risico dat de wijziging niet wordt opgenomen in het finale plan, en u kan de wijziging ook duidelijk aan de klant tonen.

Spoor dure ontwerpconflicten op voordat de bouw begint: identificatie van conflicten wordt eenvoudiger wanneer alle partijen met eenzelfde model werken. Is er bijvoorbeeld voldoende plaats voor elektrische installaties in uw ontwerp? Met de Autodesk BIM-oplossingen wordt het een fluitje van een cent.

Optimaliseer projectcommunicatie: dankzij een geïntegreerd model kunnen teams eerder en duidelijker de bedoeling van het ontwerp zien en begrijpen. Veranderingen worden automatisch doorgevoerd, waardoor coördinatie eenvoudiger wordt.

Verbeter het beheer van projectgegevens: met de BIM-methodiek worden alle gebruikte materialen binnen het project gedefinieerd, dus u heeft toegang tot een schat aan informatie. Met de BIM-oplossingen van Autodesk kan u precieze berekeningen maken en in een vroege fase een accurate offerte bezorgen aan uw klant.

Verzet meer werk en maak sneller beslissingen op basis van visualisaties: win projecten door potentiële klanten te overtuigen van uw ontwerp met gedetailleerde en makkelijk interpreteerbare visualisaties, ook wanneer zij geen technische achtergrond hebben.

BIM-consultancy

Schakel The BIM Engineers als BIM-consultant in!

Ontwerp beter en efficiënter: de BIM-oplossingen van Autodesk bieden u de mogelijkheid om geavanceerde analyses uit te voeren op uw ontwerp, zoals structurele integriteit of energiedoorstroming. Zo ontwerpt u bijvoorbeeld gebouwen die energiezuiniger zijn, veiliger en gezonder om in te werken. Meer info? Neem hieronder contact met ons op: