Wij doen

BIM-innovatie

Wij bedenken voortdurend nieuwe toepassingen met BIM en creëren hiermee voor u kansen.

Innovatie in BIM gaat maar door

De digitalisering in de wereld gaat snel en is niet te stoppen. Ook in de bouwwereld. BIM speelt een centrale rol in innovatie.

De zogeheten BIM-methode is nog altijd een innovatie in de bouwwereld. Alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt namelijk opgeslagen in een digitaal bouwmodel.

Optimale voorbereiding en efficiëntere samenwerking

Door BIM zijn kosten en planning beter beheersbaar. De projectleiders vormen de schakel tussen het theoretische gedeelte en de uiteindelijke uitvoering op de bouwplaats. Door het voortdurend volgen van cursussen op het gebied van innovatie zijn zij te allen tijde optimaal voorbereid en wordt er efficiënter samengewerkt.

Het traditionele bouwproces waar 2d tekeningen, vaak niet actueel, de basis van het te bouwen object vormen, wordt gekenmerkt door de zeer hoge faalkosten. Nog steeds zijn faalkosten percentages van 10 tot 14% redelijk gangbaar in de bouwwereld. Dit wordt voor een groot deel veroorzaakt doordat het prototype ook meteen het eindresultaat moet zijn.

BIM-innovatie

Dalende faalkosten door BIM-innovatie

De oplossing voor vermindering van faalkosten is het gehele bouwwerk in 3D virtuele omgeving digitaal bouwen. Alle informatie die denkbaar en beschikbaar is van een gebouw wordt aan het zogenaamde BIM – Bouw Infomatie Model, toegevoegd. Door deze proces-innovatie zijn onze faalkosten teruggebracht. Deze kostenbesparing komt geheel ten goede aan het product.

Wij verdiepen ons in de nieuwste innovaties en nemen uw organisatie hier graag in mee.

In contact komen met The BIM Engineers?